Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszne i aromatyczne przygotowanie jajecznicy w stylu włoskim. W sam raz na dobry i smaczny początek dnia :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 910
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 910
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy 2 łyżeczki sosu Mephisto*, solimy i doprawiamy intensywnie czarnym pieprzem. Wszystko mieszamy za pomocą trzepaczki dla odpowiedniego połączenia się składników i odstawiamy na chwilę. * Przepis na sos można znaleźć w moich wcześniejszych propozycjach. Można także zamiast sosu Mephiso użyć ketchupu pikantnego i dodać do niego ząbek czosnku.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę szynkową i delikatnie ją rumienimy. Następnie dodajemy jajka z miseczki i wszystko razem smażymy. Na sam koniec dodajemy posiekane listki bazylii i pokrojone w krążki czarne oliwki. jajecznicę podajemy z ulubionym pieczywem. Życzę smacznego śniadania :)