Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszne i aromatyczne przygotowanie jajecznicy w stylu włoskim. W sam raz na dobry i smaczny początek dnia :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1071
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5621
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8744
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1071
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5621
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8744
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy 2 łyżeczki sosu Mephisto*, solimy i doprawiamy intensywnie czarnym pieprzem. Wszystko mieszamy za pomocą trzepaczki dla odpowiedniego połączenia się składników i odstawiamy na chwilę. * Przepis na sos można znaleźć w moich wcześniejszych propozycjach. Można także zamiast sosu Mephiso użyć ketchupu pikantnego i dodać do niego ząbek czosnku.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę szynkową i delikatnie ją rumienimy. Następnie dodajemy jajka z miseczki i wszystko razem smażymy. Na sam koniec dodajemy posiekane listki bazylii i pokrojone w krążki czarne oliwki. jajecznicę podajemy z ulubionym pieczywem. Życzę smacznego śniadania :)