Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na śniadanie zrobione z jajek kurzych, plastra rolady z boczku, cebuli, pomidorków i oliwek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Na gorącej patelni smażymy plaster rolady boczkowej z obu stron na rumiano. Po brzegach na patelni wkładamy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do zeszklenia. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojone w kostkę pomidory a do środka rolady wkładamy żółtko jajka. Pozostałe jajko z białkiem roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Gdy pomidory puszczą podczas smażenia sok wlewamy roztrzepane jajko i mieszamy z cebulą i pomidorami nie ruszając plastra boczku z żółtkiem w środku. Posypujemy koperkiem i natką zielonej pietruszki. Smażymy chwilę pod przykryciem. Gdy po bokach patelni nasza jajecznica ścina się mieszamy i kończymy smażenie.
Wykładamy na talerz plaster rolady boczkowej z żółtkiem a obok wykładamy jajecznicę pomidorowo cebulową. Między plastrem rolady a jajecznicą układamy oliwki. Podajemy z chlebem żytnim razowym. Smacznego !!!