Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z cukinią i pomidorami

Jajecznica z cukinią i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19585

Dodano:

Odsłon: 2234

Witajcie! Dzisiaj mam propozycję na pyszne, pożywne śniadanie. Przyrządzimy jajecznicę, ale troszkę inną niż zwykle. Dodamy do niej cukinię i pomidory. Dzięki temu wzbogaci się o nowy, wyjątkowy smak i jednocześnie będzie zdrowsza i bardziej sycąca.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 cukinia
  • sól, pieprz
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mleka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię umyłam, odcięłam końcówki i kroję w kostkę. W kostkę również pokroiłam pomidory, a cebulę drobno posiekałam. Do miski wbijam jajka, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam widelcem. Dolewam mleko i ponownie mieszam.

  2. Na patelni rozpuszczam masło. Wrzucam cebulkę i chwilkę ją podsmażam, aż się zeszkli. Następnie dodaję cukinię i 3-4 minut podsmażam. Pora na pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kolejne 2-3 minuty i wszystko zalewam masą jajeczną. Mieszam drewnianą łyżką, aż jajka się zetną. To, czy jajecznica ma być rzadsza, czy bardziej ścięta, zależy już od Waszego gustu.

  3. Jajecznicę podaję gorącą z kromkę świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń