Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Dzisiaj mam propozycję na pyszne, pożywne śniadanie. Przyrządzimy jajecznicę, ale troszkę inną niż zwykle. Dodamy do niej cukinię i pomidory. Dzięki temu wzbogaci się o nowy, wyjątkowy smak i jednocześnie będzie zdrowsza i bardziej sycąca.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12303
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12303
Składniki
Cukinię umyłam, odcięłam końcówki i kroję w kostkę. W kostkę również pokroiłam pomidory, a cebulę drobno posiekałam. Do miski wbijam jajka, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam widelcem. Dolewam mleko i ponownie mieszam.
Na patelni rozpuszczam masło. Wrzucam cebulkę i chwilkę ją podsmażam, aż się zeszkli. Następnie dodaję cukinię i 3-4 minut podsmażam. Pora na pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kolejne 2-3 minuty i wszystko zalewam masą jajeczną. Mieszam drewnianą łyżką, aż jajka się zetną. To, czy jajecznica ma być rzadsza, czy bardziej ścięta, zależy już od Waszego gustu.
Jajecznicę podaję gorącą z kromkę świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Smacznego!!!