Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z kabanosem węgierskim

Jajecznica z kabanosem węgierskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2684

Dodano:

Odsłon: 183

Jajecznica na dobry początek dnia: smaczne śniadanie z dodatkiem świeżych pomidorów, zielonego szczypiorku i kabanosów węgierskich z mocną nutą wędzonej papryki.

Składniki

  • 3 jaja (L)
  • 3 łyżki mleka 1,5%
  • 1 plasterek masła
  • 2 pojedyncze kabanosy węgierskie marki Sokołów
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • różowa sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, słodka wędzona papryka
  • oregano lub świeża bazylia - opcjonalnie
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajecznica z kabanosem węgierskim

Przygotowanie

  1. Kabanosy pokroić w krążki, każdy z pomidorków na ćwiartki i potem jeszcze każdą na pół. Jajka roztrzepać z mlekiem, dosolić, popieprzyć, dodać paprykę.
    Na patelni rozpuścić masło, wrzucić kabanosy, chwilę przesmażać. Dodać pomidory, krótko obrabiać na gazie na umiarkowanym płomieniu; wlać jajka, wsypać szczypior, mieszać drewnianą lub teflonową łyżką do średnio ściętej konsystencji. Na koniec ewentualnie posypać oregano lub młodymi listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń