Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak wspólne śniadanie. Polecam jajecznicę z kiełbasą i kiełkami... pychotka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5231
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 805
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11627
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5032
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1278
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5231
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 805
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11627
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5032
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1278
Składniki
Kiełbaski kroimy na drobne kawałki. Na maśle, przez około 5 minut, podsmażamy kiełki z pokrojonymi kiełbaskami. W tym czasie jajka wbijamy do garnuszka i roztrzepujemy widelcem. Masę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy do podsmażonych kiełków z kiełbasą. Całość powoli podgrzewamy, jednocześnie delikatnie mieszając. Smażymy kilka minut, do momentu aż masa się zetnie. Gotową jajecznicę podajemy od razu, najlepiej ze świeżym pieczywem. Smacznego.