Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszy szlachetnych grzybów przekonywał nie będę, a ciekawych zachęcam.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 185
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1365
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 185
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1365
Składniki
Grzyby dokładnie umyłem, podzieliłem na mniejsze kawałki, w durszlaku osączyłem (im mniej wody tym krótszy czas smażenia). Na patelni rozgrzałem klarowane masło, zeszkliłem cebulę, wrzuciłem grzyby. Dusiłem, aż woda zawarta jeszcze w grzybach odparowała. Wbiłem jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem ze świeżym pieczywem.