Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na jajecznicę z kurkami? Moim zdaniem jedna z lepszych jakie jadłam, w sam raz na niedzielne śniadanie.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2871
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 244
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 113
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2871
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 244
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 113
Składniki
Jajka wbijamy do garnuszka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól i pieprz czarny mielony. Kurki płuczemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z ewentualnych zabrudzeń, osuszamy na sicie. Grzyby pozostawiamy w całości, jedynie większe kurki możemy przekroić na połowę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Do mocno zeszklonej cebuli dodajemy kurki. Smażymy do momentu odparowania wody, która wydobędzie się z grzybów. Proces ten trwa na ogół 10- 15 minut. Wówczas powinniśmy też poczuć charakterystyczny zapach kurek, to znak, że możemy wlać na patelnię roztrzepane jajka. Całość mieszamy i smażymy, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przekładamy na talerze, dekorujemy kawałkami rzodkiewki. Smacznego.