W sezonie na kurki nie ma lepszego śniadania......
jajecznica z kurkami
Składniki
- jajka - 5-6 szt
- kurki - 250 g
- cebula - 1 mała
- masło - 25 g
- posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
- sól, pieprz
Składniki
- jajka - 5-6 szt
- kurki - 250 g
- cebula - 1 mała
- masło - 25 g
- posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Grzyby dokładnie oczyścić, większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić połowę masła, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia.
Następnie dodać grzyby i szczyptę soli, smażyć razem przez kolejne 5-7 minut.
Jajka wbić do miski, dodać sól i pieprz, lekko roztrzepać. Wlać na patelnię, wymieszać z grzybami, dodać pozostałą część masła i smażyć, aż jajka lekko się zetną. Gotową jajecznicę posypać posiekaną natką.

Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 374

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 506
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 374

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 506



Składniki
- jajka - 5-6 szt
- kurki - 250 g
- cebula - 1 mała
- masło - 25 g
- posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
- sól, pieprz
Grzyby dokładnie oczyścić, większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić połowę masła, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia.
Następnie dodać grzyby i szczyptę soli, smażyć razem przez kolejne 5-7 minut.
Jajka wbić do miski, dodać sól i pieprz, lekko roztrzepać. Wlać na patelnię, wymieszać z grzybami, dodać pozostałą część masła i smażyć, aż jajka lekko się zetną. Gotową jajecznicę posypać posiekaną natką.
Jak użyjemy nazwy po francusku to wyjdzie ekskluzywne danie . Gratuluję
Pyszne jedzonko :)
Pyszności mniam 😋