Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na kurki nie ma lepszego śniadania......
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Grzyby dokładnie oczyścić, większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić połowę masła, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia.
Następnie dodać grzyby i szczyptę soli, smażyć razem przez kolejne 5-7 minut.
Jajka wbić do miski, dodać sól i pieprz, lekko roztrzepać. Wlać na patelnię, wymieszać z grzybami, dodać pozostałą część masła i smażyć, aż jajka lekko się zetną. Gotową jajecznicę posypać posiekaną natką.