Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na kurki nie ma lepszego śniadania......
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1577
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1577
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 319
Składniki
Grzyby dokładnie oczyścić, większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić połowę masła, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia.
Następnie dodać grzyby i szczyptę soli, smażyć razem przez kolejne 5-7 minut.
Jajka wbić do miski, dodać sól i pieprz, lekko roztrzepać. Wlać na patelnię, wymieszać z grzybami, dodać pozostałą część masła i smażyć, aż jajka lekko się zetną. Gotową jajecznicę posypać posiekaną natką.