Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić jajecznicę w mikrofali? To proste! Wystarczą zaledwie 2 składniki, miska i 3 minuty wolnego czasu.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 738
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 738
Składniki
Duży kubek lub ceramiczną miseczkę natłuszczamy masłem, wbijamy do środka jajka i roztrzepujemy je widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Miskę z rozbełtanymi jajkami wstawiamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej na 750 W. Po tym czasie wyciągamy miskę, jajka mieszamy i ponownie wstawiamy do mikrofali na 30-60 sekund (czas podgrzewania zależy od ustawionej mocy kuchenki oraz stopnia ścięcia jajecznicy, jaki chcemy osiągnąć).
Gotową jajecznicę przekładamy na talerz, podajemy z ulubionymi dodatkami.