Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić jajecznicę w mikrofali? To proste! Wystarczą zaledwie 2 składniki, miska i 3 minuty wolnego czasu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35676
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35676
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Duży kubek lub ceramiczną miseczkę natłuszczamy masłem, wbijamy do środka jajka i roztrzepujemy je widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Miskę z rozbełtanymi jajkami wstawiamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej na 750 W. Po tym czasie wyciągamy miskę, jajka mieszamy i ponownie wstawiamy do mikrofali na 30-60 sekund (czas podgrzewania zależy od ustawionej mocy kuchenki oraz stopnia ścięcia jajecznicy, jaki chcemy osiągnąć).
Gotową jajecznicę przekładamy na talerz, podajemy z ulubionymi dodatkami.