Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda pokrzywa jest pełna witami , solimineralnych i doskonale poprawia samopoczucie :) Jest nie tylko warzywam znanym od wieków ale i przysmakiem , chociaż już nieco mniej popualrnym jak dawniej :)
Patelnia , łyżka drewniana. Nóż i deska do krojenia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Pokrzywę świeżą płuczemy pod beirzącą wodą , co by pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń organicznych. Nastęnie siekamy wraz ze szczypiorkiem czosnku i wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej. Po o 2 minutach wbijamy jaja i rozmieszujemy do ścięcia :)
Całość gotową przekładamy na telarz i dekorujemy marcheweczką , blanszowanymi w wodzie grzybkami, świeżą koniczynką , szczypiorkiem czoasnku i pomidorkiem :) Podajemy ze solą i pieprzem do smaku.