Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe śniadanie, na które przygotujemy smaczną jajecznicę usmażoną z cebulką, pieczarkami, szczypiorem i pomidorkami.
Smaki Grecji!
Odsłon: 34
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 147
Smaki Grecji!
Odsłon: 34
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 147
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę,.pieczarki wymyte kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z pieczarkami.
Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy wymyte, przekrojone na połówki pomidorki i smażymy pod przykryciem kilkanaście minut.
Po tym czasie wbijamy jajka i dodajemy pokrojony drobno szczypior. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy do lekkiego ścięcia białek.
Całość mieszamy, jeszcze chwilę smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy. Jajecznicę podajemy z domowym pieczywem.
Smacznego!!!