Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe śniadanie, na które przygotujemy smaczną jajecznicę usmażoną z cebulką, pieczarkami, szczypiorem i pomidorkami.
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 461
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 102
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 125
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 196
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2252
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 461
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 102
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 125
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 196
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2252
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę,.pieczarki wymyte kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z pieczarkami.
Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy wymyte, przekrojone na połówki pomidorki i smażymy pod przykryciem kilkanaście minut.
Po tym czasie wbijamy jajka i dodajemy pokrojony drobno szczypior. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy do lekkiego ścięcia białek.
Całość mieszamy, jeszcze chwilę smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy. Jajecznicę podajemy z domowym pieczywem.
Smacznego!!!