Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy sezon w pełni, więc warto niedzielnej jajecznicy dodać charakteru.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52296
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 212
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52296
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 212
Składniki
Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na ćwiartki. Na maśle klarowanym dusimy rydze pod przykryciem około 5-7 minut. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Smażymy jajecznicę, aż osiągnie ulubioną przez nas konsystencję. Opcjonalnie można posypać świeżym szczypiorkiem.