Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy sezon w pełni, więc warto niedzielnej jajecznicy dodać charakteru.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2253
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18023
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2016
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2253
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18023
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2016
Składniki
Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na ćwiartki. Na maśle klarowanym dusimy rydze pod przykryciem około 5-7 minut. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Smażymy jajecznicę, aż osiągnie ulubioną przez nas konsystencję. Opcjonalnie można posypać świeżym szczypiorkiem.