Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy sezon w pełni, więc warto niedzielnej jajecznicy dodać charakteru.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 49
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 54
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3209
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 49
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 54
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3209
Składniki
Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na ćwiartki. Na maśle klarowanym dusimy rydze pod przykryciem około 5-7 minut. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Smażymy jajecznicę, aż osiągnie ulubioną przez nas konsystencję. Opcjonalnie można posypać świeżym szczypiorkiem.