Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta w przygotowaniu jajecznica , przygotowana inaczej jak zwykle gdyż dodałam do niej warzywa. Wyszła pyszna. Polecam
patelnia, nóź, deska, łyżka,
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 41
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 336
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 41
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 336
Składniki
Cebulę po obraniu , pokroić i podsmażyć do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczoną pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Podsmażając cały czas na małym ogniu dodać odsączoną na sitku marchewkę z groszkiem oraz posiekaną natkę pietruszki. Jeszcze chwilę podsmażać cały czas mieszając. Wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do ścięcia jajek. Podawać z pieczywem. Smacznego
Podsmażanie warzyw.
Jajecznica prawie gotowa, podsmażać do ścięcia jajek mieszając.