Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka usmażone na wędzonym boczku z cebulą i pomidorkami oraz kluskami szpecle.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1882
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14639
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19701
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1882
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14639
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19701
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w małe skwarki boczek wędzony, boczek był chudy więc dodałam olej. Jeżeli boczek zrobi się rumiany dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i smażymy pod przykryciem do ładnego jej zeszklenia. Na smażący się boczek z cebulą kładziemy ugotowane wcześniej kluski szpecle i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut.
Wbijamy jajka solimy i smażymy dalej pod przykryciem często zaglądając żeby jajka nie usmażyły się na twardo. Pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na patelni. jeżeli białka zetną się, usmażoną jajecznicę wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!