Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka usmażone na wędzonym boczku z cebulą i pomidorkami oraz kluskami szpecle.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 157
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104513
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 157
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104513
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w małe skwarki boczek wędzony, boczek był chudy więc dodałam olej. Jeżeli boczek zrobi się rumiany dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i smażymy pod przykryciem do ładnego jej zeszklenia. Na smażący się boczek z cebulą kładziemy ugotowane wcześniej kluski szpecle i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut.
Wbijamy jajka solimy i smażymy dalej pod przykryciem często zaglądając żeby jajka nie usmażyły się na twardo. Pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na patelni. jeżeli białka zetną się, usmażoną jajecznicę wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!