Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka usmażone na wędzonym boczku z cebulą i pomidorkami oraz kluskami szpecle.
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 85
Pyszna i prosta w przygotowaniu fasolka szparagowa obtoczona w maśle i bułce...
Odsłon: 117
Cobbler to nietypowy, nieco rustykalny placek ze słodkimi brzoskwiniami, któr...
Odsłon: 3641
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 85
Pyszna i prosta w przygotowaniu fasolka szparagowa obtoczona w maśle i bułce...
Odsłon: 117
Cobbler to nietypowy, nieco rustykalny placek ze słodkimi brzoskwiniami, któr...
Odsłon: 3641
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w małe skwarki boczek wędzony, boczek był chudy więc dodałam olej. Jeżeli boczek zrobi się rumiany dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę i smażymy pod przykryciem do ładnego jej zeszklenia. Na smażący się boczek z cebulą kładziemy ugotowane wcześniej kluski szpecle i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut.
Wbijamy jajka solimy i smażymy dalej pod przykryciem często zaglądając żeby jajka nie usmażyły się na twardo. Pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na patelni. jeżeli białka zetną się, usmażoną jajecznicę wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!