Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica nie musi być zwykła i nudna.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 217
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 217
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się rozpuści i woda się wysmaży, dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy do rozpuszczenia masła.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.
Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.