Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica ze szpinakiem

Jajecznica ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4588

Dodano:

Odsłon: 3156

Jajecznica nie musi być zwykła i nudna.

Składniki

  • Jajka 3 szt.
  • Szpinak mrożony 50 gram
  • Mleko 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Tymianek suszony
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się rozpuści i woda się wysmaży, dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy do rozpuszczenia masła.

  2. Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.

  3. Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń