Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam mojej rodzince na śniadanko jajka ugotowane na twardo ale podane inaczej. Podane na sałacie i pomidorach, obsypane pokruszonymi żółtkami. Śniadanko bardzo smaczne i syte.
garnek, półmisek lub talerz, widelec, nóż,
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć umyte, osuszone liście sałaty, na liściach poukładać plasterki pomidorów, lekko je oprószyć solą i pieprzem. Na pomidorach ułożyć połówki białek. Trzy żółtka odłożyć a resztę rozetrzeć z majonezem ,musztardą oraz posiekaną natką pietruszki , dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jajek. Całość posypać rozkruszonymi żółtkami. Smacznego.