Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta coraz bliżej, więc postanowiłam zrobić próbę faszerowanych jajek. Jajka nadziałam pysznym, puszystym farszem z pieczarek i pasztetu, a następnie zanurzyłam je w sosie majonezowym. Zakąska wyszła wyśmienicie, na pewno powtórka będzie w święta.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, a białka układamy na deseczce. Drobno posiekaną cebulę smażymy na oliwie, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w cienkie paseczki pieczarki i często mieszając podsmażamy, aż puszczony przez grzyby sos wyparuje. Odstawiamy do wychłodzenia.
Pasztet rozcieramy ze śmietana na jednolitą masę.
Dodajemy wystudzone pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Powinien być puszysty i lekko pikantny.
Gotowym farszem napełniamy połówki jajek z czubkiem.
Przygotowujemy sos: Majonez rozcieramy z żółtkami, śmietaną, ketchupem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem (ja zmiksowałam blenderem).
Sos wylewamy na półmisek.
W sosie układamy faszerowane jajka.
Dekorujemy i schładzamy w lodówce.
Smacznego !!!