Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta coraz bliżej, więc postanowiłam zrobić próbę faszerowanych jajek. Jajka nadziałam pysznym, puszystym farszem z pieczarek i pasztetu, a następnie zanurzyłam je w sosie majonezowym. Zakąska wyszła wyśmienicie, na pewno powtórka będzie w święta.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5507
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8826
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5507
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8826
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7689
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Składniki
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, a białka układamy na deseczce. Drobno posiekaną cebulę smażymy na oliwie, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w cienkie paseczki pieczarki i często mieszając podsmażamy, aż puszczony przez grzyby sos wyparuje. Odstawiamy do wychłodzenia.
Pasztet rozcieramy ze śmietana na jednolitą masę.
Dodajemy wystudzone pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Powinien być puszysty i lekko pikantny.
Gotowym farszem napełniamy połówki jajek z czubkiem.
Przygotowujemy sos: Majonez rozcieramy z żółtkami, śmietaną, ketchupem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem (ja zmiksowałam blenderem).
Sos wylewamy na półmisek.
W sosie układamy faszerowane jajka.
Dekorujemy i schładzamy w lodówce.
Smacznego !!!