Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo łatwe wykonaniu. Takie jajka polecam podać jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody. Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić. Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i żółtka. Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki i rzeżuchę.Wymieszać. Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą. Schłodzić przed podaniem.