Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

Jajka faszerowane  tuńczykiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 201

Dodano:

Odsłon: 635

Są bardzo łatwe wykonaniu. Takie jajka polecam podać jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania.

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w oleju lud sosie własnym
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 180 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrego chrzanu
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy do farszu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • rzeżucha do dekoracji
  • sól,pieprz kolorowy grubo mielony,ostra papryka do smaku
  • olej
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody.
    Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć
    żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść.
    Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić.
    Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać
    śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i żółtka.
    Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki
    i rzeżuchę.Wymieszać.
    Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą.
    Schłodzić przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń