Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo łatwe wykonaniu. Takie jajka polecam podać jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1586
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1586
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Składniki
Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody. Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić. Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i żółtka. Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki i rzeżuchę.Wymieszać. Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą. Schłodzić przed podaniem.