Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo łatwe wykonaniu. Takie jajka polecam podać jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4697
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4149
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4697
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4149
Składniki
Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody. Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić. Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i żółtka. Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki i rzeżuchę.Wymieszać. Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą. Schłodzić przed podaniem.