Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka od szczęśliwych kurek faszerowane pieczarkami i zieleniną.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1792
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14382
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19487
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1792
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14382
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19487
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Pieczarki ścieramy na grubej tarce, dodajemy do podduszonej cebuli i dusimy kilka minut. Uduszone pieczarki skrapiamy cytryną, dosłownie kilka kropli, dla podbicia smaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół, żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku do jajek. Żółtka miksujemy blenderem z majonezem. Do żółtek dodajemy uduszone pieczarki i posiekaną zieleninę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewamy połówki jajek, przybieramy natką pietruszki i marynowanymi pieczarkami.