Śniadania Przepis na:
Jajka nadziewane pastą z chrzanem żurawinowym


Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48528
Dodano: 05.04.2018
Odsłon: 611
Składniki
- jajka 3 sztuki
- chrzan żurawinowy 2 łyżki
- serek biały naturalny 3 łyżki
- dodatkowo:
- pieprz czarny świeżo mielony do dekoracji
- sól do gotowania jajek
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą, i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka.
Chrzan żurawinowy mieszamy z serkiem, tak aby powstała jednolita pasta.
Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Połówki jajek napełniamy nadzieniem. Całość dekorujemy świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego.
Komentarze do przepisu (13)

konhambos 08 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Swietne polaczenie z chrzanem zurawinowym Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 06 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Cudo <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 06 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Wygląda zachęcająco, zwłaszcza pasta ;-) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 05 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny pomysł:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne jajeczka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 05 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Takich jaj jeszcze nie jadlam, i chetnie sprobuje powtorzyc twoj przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz