Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidoro-mania i chęć na jajo na twardo zaowocowała naszym pieczonym śniadaniem. Jajka pyszne, pomidor aromatyczny i domowy chleb pokrzywowy z salami, serem i pieczarkami.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 142
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 142
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Odkrawam czubek pomidorów. Dryluję miąższ łyżeczką i odwracam je, żeby sok wypłynął. Po chwili wkładam cienki plasterek żółtego sera do środka każdego poidora. Sypię solą, pieprzem i majerankiem. Nakładam jajo. Ponownie posypuję przyprawami. Delikatnie przekładam jaja do keksówki. Wkładam do piekarnika na około 30-40 minut.
Cebulę kroję. Na patelni rozgrzewam masło. Wrzucam cebulę i karmelizuję. Chleb kroję. Smaruję masłem, nakładam salami i kroję pieczarki. Przyprawiam ulubionymi przyprawami. Nakrywam plastrami sera i wkładam obok pomidorów, tak na około 15 minut przed końcem pieczenia. 3 minuty przed wyjęciem pomidorów nakładam dodatkowo na tosty karmelizowaną cebulę. Upieczone pomidory przekładam na talerz. Dodaję ulubioną zieleninę. Dokładam tosty.