Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka inspiracja śniadaniowa
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 24
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 382
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 452
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 163
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 24
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 382
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 452
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 163
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy czerwoną wędzoną paprykę. Odstawiamy na bok. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny - doprawiamy solą i pieprzem.
Każde z jajek wybijamy osobno na talerzyk i skrapiamy octem. W dużym garnku podgrzewamy wodę - i przenosimy jajko do tak przygotowanej kąpieli wodnej - gotujemy przez ok. 3 lub 4 minuty. Następnie wyławiamy cedzakową łyżką, by pozbyć się nadmiaru wody.
W miseczce układamy porcję jogurtu, a na niej jajka. Polewamy je delikatnie roztopionym masłem z papryką. Posypujemy kolendrą lub natką pietruszki. Dodajemy porcję pomidorów pokrojonych w kostkę i cebulę (opcjonalnie). Podajemy z grzankami. Smacznego!