Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jajeczka jak rozgwieżdżone niebo. Ugotowane jajka moczone bez skorupki nabierają czerwonej obwoluty, w skorupce barwi się właściwie tylko skorupka.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 802
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą. Jeśli chcemy uzyskać tylko kolorową niebieską skorupkę, do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwolutą to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.