Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jajeczka jak rozgwieżdżone niebo. Ugotowane jajka moczone bez skorupki nabierają czerwonej obwoluty, w skorupce barwi się właściwie tylko skorupka.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 451
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 552
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 451
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 552
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą. Jeśli chcemy uzyskać tylko kolorową niebieską skorupkę, do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwolutą to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.