Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jajeczka jak rozgwieżdżone niebo. Ugotowane jajka moczone bez skorupki nabierają czerwonej obwoluty, w skorupce barwi się właściwie tylko skorupka.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą. Jeśli chcemy uzyskać tylko kolorową niebieską skorupkę, do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwolutą to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.