Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jajeczka jak rozgwieżdżone niebo. Ugotowane jajka moczone bez skorupki nabierają czerwonej obwoluty, w skorupce barwi się właściwie tylko skorupka.
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1438
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 78
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1167
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 226
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1438
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 78
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1167
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 226
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą. Jeśli chcemy uzyskać tylko kolorową niebieską skorupkę, do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwolutą to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.