Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jajeczka jak rozgwieżdżone niebo. Ugotowane jajka moczone bez skorupki nabierają czerwonej obwoluty, w skorupce barwi się właściwie tylko skorupka.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 852
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8263
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13112
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 439
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 139
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2272
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 852
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8263
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13112
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 439
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 139
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2272
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Suszony hibiskus zalewamy wrzącą wodą. Jeśli chcemy uzyskać tylko kolorową niebieską skorupkę, do naparu wkładamy jajka w skorupce. Jeśli chcemy otrzymać jajka zabarwione czerwoną obwolutą to wkładamy obrane jajka. Jajka dłużej trzymane w naparze otrzymują ciemniejszy kolor. Ja trzymałam kilka godzin i od czasu do czasu mieszałam, przykrywając jajka hibiskusem Potem skorupkę delikatnie smarujemy olejem.