Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to idealne połączenie delikatnej cukinii i jajek, które razem tworzą lekki i sycący posiłek. Doskonałe na śniadanie, lunch czy lekką kolację. Ewa Wachowicz podzieliła się z nami tym prostym przepisem w 540. odcinku programy "Ewa Gotuje".
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2546
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 762
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 217
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2546
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 762
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 217
Składniki
Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).
Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.