Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to idealne połączenie delikatnej cukinii i jajek, które razem tworzą lekki i sycący posiłek. Doskonałe na śniadanie, lunch czy lekką kolację. Ewa Wachowicz podzieliła się z nami tym prostym przepisem w 540. odcinku programy "Ewa Gotuje".
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15493
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2790
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5046
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15493
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2790
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5046
Składniki
Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).
Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.