Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie na kolację lub śniadanie :)
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 155
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3114
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 155
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3114
Składniki
Wymyte papryki pozbawiamy z gniazd nasiennych. Plastry boczku kroimy w kostkę. Papryki kroimy w 3-4 centymetrowe plastry. Plastry papryki smażymy na patelni w gorącym tłuszczu razem z kostkami boczku w środku.
Gdy papryki z obu stron są podsmażone z kostkami boczku wbijamy po jajku do każdego plastra papryki i przyprawiamy do smaku. Podczas smażenia posypujemy jajka drobno pokrojonym szczypiorem i łyżką lekko polewamy jajka gorącym tłuszczem w celu dokładnego ścięcia się białka.
Tak usmażone plastry papryki z boczkiem i jajkiem wykładamy na talerz i podajemy z kromką chleba lub z bułką. Smacznego!!!