Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie na kolację lub śniadanie :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 489
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 603
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 894
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 284
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 489
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 603
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 894
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 284
Składniki
Wymyte papryki pozbawiamy z gniazd nasiennych. Plastry boczku kroimy w kostkę. Papryki kroimy w 3-4 centymetrowe plastry. Plastry papryki smażymy na patelni w gorącym tłuszczu razem z kostkami boczku w środku.
Gdy papryki z obu stron są podsmażone z kostkami boczku wbijamy po jajku do każdego plastra papryki i przyprawiamy do smaku. Podczas smażenia posypujemy jajka drobno pokrojonym szczypiorem i łyżką lekko polewamy jajka gorącym tłuszczem w celu dokładnego ścięcia się białka.
Tak usmażone plastry papryki z boczkiem i jajkiem wykładamy na talerz i podajemy z kromką chleba lub z bułką. Smacznego!!!