Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie lub kolację polecam sadzone jajka w parówce.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 540
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13311
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 540
Składniki
Paróweczki obieramy z folii i nadcinamy środek parówek tak żeby na końcach było pozostawione po 2 cm. Rozszerzamy je i w środek wkładamy wykałaczki, robimy takie kajaki i wkładamy na gorącą patelnię. Smażymy z obu stron, gdy się ładnie podsmażą wbijamy do środka jajko w każdą z nich, posypujemy solą pieprzem i koperkiem do smaku. Smażymy pod przykryciem do momentu całkowitego usmażenia się jajek. Delikatnie wyjmujemy łopatką i układamy na talerz. Podajemy z sałatką jaką lubimy ja zrobiłem do tych jajecznych kajaków sałatkę z pomidora. Smacznego !!!