Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie lub kolację polecam sadzone jajka w parówce.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1484
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1484
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Paróweczki obieramy z folii i nadcinamy środek parówek tak żeby na końcach było pozostawione po 2 cm. Rozszerzamy je i w środek wkładamy wykałaczki, robimy takie kajaki i wkładamy na gorącą patelnię. Smażymy z obu stron, gdy się ładnie podsmażą wbijamy do środka jajko w każdą z nich, posypujemy solą pieprzem i koperkiem do smaku. Smażymy pod przykryciem do momentu całkowitego usmażenia się jajek. Delikatnie wyjmujemy łopatką i układamy na talerz. Podajemy z sałatką jaką lubimy ja zrobiłem do tych jajecznych kajaków sałatkę z pomidora. Smacznego !!!