Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i kolorowe jajka na Wielkanocny stół.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13480
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13480
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Buraki myjemy, możemy nie obierać, kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą z octem, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 15-20 min. Studzimy. Zimną marynatę przecedzamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Do odcedzonej marynaty wkładamy jajka tak aby całe były pokryte. Zostawiamy w marynacie na 12 godzin. Farsz. Jajka kroimy na pół wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez, sól, pieprz i drobniutko starty ser, dokładnie mieszamy i nadziewamy jajka. Wierzch dekorujemy szczypiorkiem i orzechami. Całość posypujemy zmieszaną papryką i pieprzem.