Śniadania Przepis na:
Jajka w koszulkach na grzance


Składniki
- 2 kromki chleba
- 2 jajka
- sól do smaku
- 2 łyżki octu
- olej do smażenia
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Do garnka wlać zimną wodę ( ok. 1,5 l ), i zagotować. Dodać sól do smaku i ocet i ponownie zagotować. Jajko ( każde osobno ) wybić małej miseczki, zamieszać wodę i na środek delikatnie wylać jajko z miseczki. Gotować jajka na małym ogniu kilka minut a potem delikatnie nałożyć jajko na łyżkę cedzakową i sprawdzić czy białko jest ścięte. W czasie gotowania wody wlać olej na patelnie grillową i podsmażyć grzanki na złoty kolor z obu stron. Grzanki odsączyć na ręczniku papierowym i ułożyć na talerzu. Gotowe jajka wyjąć z wody, odsączyć na łyżce cedzakowej i ułożyć na grzankach. Podawać gorące.
Komentarze do przepisu (0)