Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie śniadanko.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 31
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 758
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14060
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 31
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 758
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14060
Składniki
Do garnka wlać zimną wodę ( ok. 1,5 l ), i zagotować. Dodać sól do smaku i ocet i ponownie zagotować. Jajko ( każde osobno ) wybić małej miseczki, zamieszać wodę i na środek delikatnie wylać jajko z miseczki. Gotować jajka na małym ogniu kilka minut a potem delikatnie nałożyć jajko na łyżkę cedzakową i sprawdzić czy białko jest ścięte. W czasie gotowania wody wlać olej na patelnie grillową i podsmażyć grzanki na złoty kolor z obu stron. Grzanki odsączyć na ręczniku papierowym i ułożyć na talerzu. Gotowe jajka wyjąć z wody, odsączyć na łyżce cedzakowej i ułożyć na grzankach. Podawać gorące.