Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa jestem ile z Was zna ten smak, dla mnie osobiście kojarzący się z domem rodzinnym? Czy u Was też robiło się potocznie przeze moją rodzinę nazywane "Jajka w majonezie"?
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2055
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9651
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3323
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6757
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2055
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9651
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3323
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6757
Składniki
Jajka obieramy. Połowę (6 sztuk) nacinamy i wyciągamy żółtka, które następnie przecieramy przez sitko. Łączymy ze śmietaną, musztardą, chrzanem i jogurtem (ten ostatni można pominąć, sos będzie dzięki temu bardziej gęsty, ale ja jednak wolę taki lejący). Białka kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Jeśli mamy szczypiorek, również posiekany dodajemy do sosu. Pozostałe jajka kroimy wzdłuż na pół i układamy w sosie. Podajemy z pieczywem, wędlinami lub pasztetami.