Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka z awokado i czosnkiem

Jajka z awokado i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 2231

Shrek'owe jajeczka^^

Składniki

  • 3 jajka
  • jedno awokado
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • starty żółty ser
  • dwie kromki chleba
  • masełko do posmarowania
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka z awokado i czosnkiem

Przygotowanie

  1. Sprawa jest bardzo prościutka i przyjemna:)
    Jajka gotujemy na twardo. Awokado drylujemy łyżką i wrzucamy do miseczki, w której będziemy wszystko blendować. Dodajemy ząbek czosnku.

    Kiedy jajka już się ugotują, obieramy je i kroimy na pół. Żółtka wrzucamy do miseczki z awokado, blendujemy na piękną zieloną masę:) Dodajemy sól i pieprz do smaku.

  2. Pozostałości z jajek, czyli białka, układamy na talerzu. Przez rękaw lub szprycę wyciskamy, do dziurek po żółtkach, pastę awokadową, posypujemy startym żółtym serem, najlepiej takim, który ma dosyć wyrazisty smak, bo doda "tego czegoś" i oregano.

    Podajemy z tostami posmarowanymi masełkiem:)

  3. Proste, ale jakie smaczne śniadanie, które dostarcza tyle dobrego:) Organizm będzie wdzięczny:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń