Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shrek'owe jajeczka^^
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Składniki
Sprawa jest bardzo prościutka i przyjemna:) Jajka gotujemy na twardo. Awokado drylujemy łyżką i wrzucamy do miseczki, w której będziemy wszystko blendować. Dodajemy ząbek czosnku. Kiedy jajka już się ugotują, obieramy je i kroimy na pół. Żółtka wrzucamy do miseczki z awokado, blendujemy na piękną zieloną masę:) Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pozostałości z jajek, czyli białka, układamy na talerzu. Przez rękaw lub szprycę wyciskamy, do dziurek po żółtkach, pastę awokadową, posypujemy startym żółtym serem, najlepiej takim, który ma dosyć wyrazisty smak, bo doda "tego czegoś" i oregano. Podajemy z tostami posmarowanymi masełkiem:)
Proste, ale jakie smaczne śniadanie, które dostarcza tyle dobrego:) Organizm będzie wdzięczny:)