Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shrek'owe jajeczka^^
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4679
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4679
Składniki
Sprawa jest bardzo prościutka i przyjemna:) Jajka gotujemy na twardo. Awokado drylujemy łyżką i wrzucamy do miseczki, w której będziemy wszystko blendować. Dodajemy ząbek czosnku. Kiedy jajka już się ugotują, obieramy je i kroimy na pół. Żółtka wrzucamy do miseczki z awokado, blendujemy na piękną zieloną masę:) Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pozostałości z jajek, czyli białka, układamy na talerzu. Przez rękaw lub szprycę wyciskamy, do dziurek po żółtkach, pastę awokadową, posypujemy startym żółtym serem, najlepiej takim, który ma dosyć wyrazisty smak, bo doda "tego czegoś" i oregano. Podajemy z tostami posmarowanymi masełkiem:)
Proste, ale jakie smaczne śniadanie, które dostarcza tyle dobrego:) Organizm będzie wdzięczny:)