Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne jajka na śniadanie wielkanocne.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24429
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 355
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 388
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24429
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 355
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 388
Składniki
Wykonanie: Buraki ugotować, wystudzić i obrać ze skórki, włożyć do dużego słoja. Do garnka wlać wodę, ocet i wrzucić pozostałe składniki na marynatę. Mieszać do rozpuszczenia cukru i gotować powali przez 5 minut, po czym zalać buraki ciepłą zalewą. Po całkowitym ostudzeniu zalewy, włożyć jajka, przykryć i wstawić do lodówki. Po 2-3 dniach wyjąć jajka z zalewy, są już gotowe do spożycia, można je przechowywać w lodówce do tygodnia.