Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne jajka na śniadanie wielkanocne.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18953
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19464
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18953
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19464
Składniki
Wykonanie: Buraki ugotować, wystudzić i obrać ze skórki, włożyć do dużego słoja. Do garnka wlać wodę, ocet i wrzucić pozostałe składniki na marynatę. Mieszać do rozpuszczenia cukru i gotować powali przez 5 minut, po czym zalać buraki ciepłą zalewą. Po całkowitym ostudzeniu zalewy, włożyć jajka, przykryć i wstawić do lodówki. Po 2-3 dniach wyjąć jajka z zalewy, są już gotowe do spożycia, można je przechowywać w lodówce do tygodnia.