Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 116
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38041
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 595
Przepis dnia
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 116
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38041
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 595
Przepis dnia
Składniki
Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać ze skorupek. Ściąć grubszą część jajek i wyjąć delikatnie żółtka. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać marchewkę i majonez. Wymieszać dodać jeszcze do smaku szczyptę soli i pieprzu. Takim farszem napełnić białka. Z marchewki surowej zrobić kogutkom grzebienie i dzioby. Łatwiej się wycina w surowej marchewce i jest sztywna. Kawałki marchewki ponacinać w ząbki. Przeciąć białko jajka i wsunąć marchewkę. Oczy zrobić z goździków. Podać na sałacie. Udekorować rzodkiewką. Smacznego.