Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1479
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 566
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1479
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 566
Składniki
Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać ze skorupek. Ściąć grubszą część jajek i wyjąć delikatnie żółtka. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać marchewkę i majonez. Wymieszać dodać jeszcze do smaku szczyptę soli i pieprzu. Takim farszem napełnić białka. Z marchewki surowej zrobić kogutkom grzebienie i dzioby. Łatwiej się wycina w surowej marchewce i jest sztywna. Kawałki marchewki ponacinać w ząbki. Przeciąć białko jajka i wsunąć marchewkę. Oczy zrobić z goździków. Podać na sałacie. Udekorować rzodkiewką. Smacznego.