Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 189
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 189
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać ze skorupek. Ściąć grubszą część jajek i wyjąć delikatnie żółtka. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać marchewkę i majonez. Wymieszać dodać jeszcze do smaku szczyptę soli i pieprzu. Takim farszem napełnić białka. Z marchewki surowej zrobić kogutkom grzebienie i dzioby. Łatwiej się wycina w surowej marchewce i jest sztywna. Kawałki marchewki ponacinać w ząbki. Przeciąć białko jajka i wsunąć marchewkę. Oczy zrobić z goździków. Podać na sałacie. Udekorować rzodkiewką. Smacznego.