Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka z pastą makrelowo-pomidorową

Jajka z pastą makrelowo-pomidorową

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1562

Dodano:

Odsłon: 103

Jajka w takiej formie idealne są na co dzień jak i od Święta.

Składniki

  • 10 jajek od szczęśliwych kur
  • pasta:
  • 300 g wędzonej makreli
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek młodego szczypiorku
  • połowa papryczki chili
  • połowa czerwonej cebuli
  • sól
  • Pieprz
  • do dekoracji: natka pietruszki korniszony
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół, lekko ścinamy końcówki, by każda połówka stabilnie stała.

    Makrelę obieramy z ości, cebulę kroimy w drobną kostkę, natką i szczypiorek siekamy. Do ryby dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko miksujemy blenderem do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Pastę wykładamy na połówki jajek. Przybieramy natką pietruszki i korniszonem.

    Porada: Jeśli zostanie nam się trochę pasty możemy użyć ją do grzanek chlebowych lub oczywiście do kanapek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń