Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w takiej formie idealne są na co dzień jak i od Święta.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38438
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1262
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38438
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1262
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół, lekko ścinamy końcówki, by każda połówka stabilnie stała. Makrelę obieramy z ości, cebulę kroimy w drobną kostkę, natką i szczypiorek siekamy. Do ryby dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko miksujemy blenderem do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę wykładamy na połówki jajek. Przybieramy natką pietruszki i korniszonem. Porada: Jeśli zostanie nam się trochę pasty możemy użyć ją do grzanek chlebowych lub oczywiście do kanapek.