Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na faszerowane jajka. Zaledwie 5 składników i maksymalnie 20 minut roboty. Przygotujcie je tuż przed wielkanocnym śniadaniem. Farsz nakładany szprycą nada jajkom odświętnego wyglądu. Jajeczka udekorowane rzeżuchą z pewnością przykują uwagę gości i domowników.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1426
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1371
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1426
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1371
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez 10 minut w osolonym wrzątku).
Ugotowane jajka hartujemy w zimniej wodzie, obieramy ze skorupki. Każde jajko kroimy na pół. Ze środka wyjmujemy żółtka, które następnie przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do jajek dodajemy łyżkę majonezu lub jogurtu i posiekaną rzeżuchę. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Składniki mieszamy ze sobą. Farsz nakładamy do szprycy i nadziewamy nim połówki jajek.
Faszerowane jajka dekorujemy rzeżuchą. Gotowe wykładamy na talerz i serwujemy gościom.