Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na faszerowane jajka. Zaledwie 5 składników i maksymalnie 20 minut roboty. Przygotujcie je tuż przed wielkanocnym śniadaniem. Farsz nakładany szprycą nada jajkom odświętnego wyglądu. Jajeczka udekorowane rzeżuchą z pewnością przykują uwagę gości i domowników.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2700
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5452
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2700
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5452
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez 10 minut w osolonym wrzątku).
Ugotowane jajka hartujemy w zimniej wodzie, obieramy ze skorupki. Każde jajko kroimy na pół. Ze środka wyjmujemy żółtka, które następnie przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do jajek dodajemy łyżkę majonezu lub jogurtu i posiekaną rzeżuchę. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Składniki mieszamy ze sobą. Farsz nakładamy do szprycy i nadziewamy nim połówki jajek.
Faszerowane jajka dekorujemy rzeżuchą. Gotowe wykładamy na talerz i serwujemy gościom.