Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pomysłów na sycące i pyszne śniadanie :) Jajka zapiekane w bułce z szynką i szpinakiem to świetna propozycja na posiłek, który można przygotować na weekendowe śniadanie.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Składniki
Z bułek skroić wierzch i wydrążyć miąższ. Pozostały miąższ lekko docisnąć. Masło ugnieść widelcem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Wysmarować bułki wewnątrz. Dodać szpinak, szynkę oraz wbić po jednym jajku. Bułki zapiekać wraz ze ściętym wierzchem przez ok. 15-20 minut (lub do czasu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.