Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane w kokilkach to moja kolejna propozycja na pyszne śniadanie lub kolację. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Tak na prawdę wszystkie dodatki do tego jajka można zmieniać wedle swojego gustu i chęci. Takie śniadanie jest moim zdaniem lepszą i bardziej urozmaiconą opcją jajka sadzonego. Zresztą sami spróbujcie i się przekonajcie. Zapraszam
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Na początku przygotujemy warzywa. Pomidora oraz paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Następnie nasze kokilki smarujemy masłem i układamy po dwa plastry boczku ( tak aby zakryć dno oraz boki naczyń ) do każdej kokilki. Teraz na boczek wkładamy pokrojone wcześniej warzywa. A następnie wbijamy na nie po jednym jajku.
Doprawiamy solą i pieprzem i tak przygotowane kokilki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 10 minut lub do momentu aż zetnie się białko a żółtko będzie jeszcze płynne. I tak właśnie powstało nasze pyszne śniadanie, którym są jajka zapiekane Smacznego!