Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie zamiast zrobionej w pośpiechu jajecznicy polecam jajka zapiekane w koszyczkach z szynki dojrzewającej
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i podgrzewać, aż liście zwiędną. Doprawić solą, zestawić z ognia.
Dwa wgłębienia formy na muffiny wyłożyć plastrami szynki, na spód położyć porcje szpinaku i po łyżce tartego sera. Na wierzch wbić jajko.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekać około 10 minut, aż białko się zetnie, a żółtko nadal pozostanie płynne. Przed podaniem obficie posypać siekanym szczypiorkiem.