Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie zamiast zrobionej w pośpiechu jajecznicy polecam jajka zapiekane w koszyczkach z szynki dojrzewającej
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2939
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 779
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2939
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 779
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i podgrzewać, aż liście zwiędną. Doprawić solą, zestawić z ognia.
Dwa wgłębienia formy na muffiny wyłożyć plastrami szynki, na spód położyć porcje szpinaku i po łyżce tartego sera. Na wierzch wbić jajko.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekać około 10 minut, aż białko się zetnie, a żółtko nadal pozostanie płynne. Przed podaniem obficie posypać siekanym szczypiorkiem.