Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie zamiast zrobionej w pośpiechu jajecznicy polecam jajka zapiekane w koszyczkach z szynki dojrzewającej
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i podgrzewać, aż liście zwiędną. Doprawić solą, zestawić z ognia.
Dwa wgłębienia formy na muffiny wyłożyć plastrami szynki, na spód położyć porcje szpinaku i po łyżce tartego sera. Na wierzch wbić jajko.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekać około 10 minut, aż białko się zetnie, a żółtko nadal pozostanie płynne. Przed podaniem obficie posypać siekanym szczypiorkiem.