Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie zamiast zrobionej w pośpiechu jajecznicy polecam jajka zapiekane w koszyczkach z szynki dojrzewającej
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19219
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1655
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232089
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19219
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1655
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232089
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i podgrzewać, aż liście zwiędną. Doprawić solą, zestawić z ognia.
Dwa wgłębienia formy na muffiny wyłożyć plastrami szynki, na spód położyć porcje szpinaku i po łyżce tartego sera. Na wierzch wbić jajko.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, zapiekać około 10 minut, aż białko się zetnie, a żółtko nadal pozostanie płynne. Przed podaniem obficie posypać siekanym szczypiorkiem.