Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować jajko sadzone bez grama tłuszczu? To proste! zamiast masła czy oleju na patelnię wlej odrobinę wody. Tak przyrządzone jajko będzie niezwykle lekkie i zdrowe. Jajko sadzone na wodzie można zaserwować je na kanapce lub jako dodatek do dania głównego.
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 117
Bardzo konkretna i rozgrzewająca zupa z mnóstwem dodatków. Dobrze doprawiona...
Odsłon: 38
Deser w pucharkach ze śmietanki i ricotty z dodatkiem malin i biszkoptów w ka...
Odsłon: 54
W tej zapiekance ziemniaczanej z wieprzowiną zastosowaliśmy proste składniki...
Odsłon: 2810
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 117
Bardzo konkretna i rozgrzewająca zupa z mnóstwem dodatków. Dobrze doprawiona...
Odsłon: 38
Deser w pucharkach ze śmietanki i ricotty z dodatkiem malin i biszkoptów w ka...
Odsłon: 54
W tej zapiekance ziemniaczanej z wieprzowiną zastosowaliśmy proste składniki...
Odsłon: 2810
Składniki
Na małą patelnię wlewamy wodę. Patelnię ustawiamy na kuchence i podgrzewamy. Kiedy woda będzie już gorąca, wbijamy jajko. Całość dusimy pod przykrywką przez kilka minut, aż białko całkowicie się zetnie.
Gotowe jajko sadzone doprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy na toście lub na talerzu z ulubionymi dodatkami.