Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi leniwe z cynamonem, śliwkami i figami. To idealne jesienne śniadanie - rozgrzewające i aromatyczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 897
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12713
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 897
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12713
Składniki
Twaróg przeciskamy przez praskę lub zgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i szczyptę soli. Całość zagniatamy. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie i klei się do rąk to dodajemy trochę więcej mąki. Ciasto dzielimy na pół i z każdej połówki rolujemy wałek. Kroimy wałek w paski, tak jak kopytka. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 4 minuty. Śliwki i figi kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Smażymy leniwe, aż lekko się zarumienią. Teraz dodajemy owoce, cynamon i cukier. Smażymy jeszcze kilka minut, aż owoce zmiękną. Podajemy od razu na gorąco.