Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krem z płatków owsianych z dodatkiem pieczonej dyni i soczystej gruszki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4337
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11770
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5563
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13851
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4337
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11770
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5563
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13851
Składniki
Kawałki surowej dyni układamy skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Gruszki obieramy odcinamy końcówki i usuwamy pestki. Upieczoną dynię obieramy ze skóry.
Do wysokiego naczynia dodajemy miąższ upieczonej dyni, gruszki, masło orzechowe, płatki owsiane, przyprawy i przegotowaną wodę. Blendujemy na krem.
Krem przelewamy do talerza i dekorujemy orzechami włoskimi, suszoną żurawiną i pestkami dyni. Smacznego!