Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krem z płatków owsianych z dodatkiem pieczonej dyni i soczystej gruszki.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 838
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8234
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13092
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 425
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 838
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8234
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13092
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 425
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Kawałki surowej dyni układamy skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Gruszki obieramy odcinamy końcówki i usuwamy pestki. Upieczoną dynię obieramy ze skóry.
Do wysokiego naczynia dodajemy miąższ upieczonej dyni, gruszki, masło orzechowe, płatki owsiane, przyprawy i przegotowaną wodę. Blendujemy na krem.
Krem przelewamy do talerza i dekorujemy orzechami włoskimi, suszoną żurawiną i pestkami dyni. Smacznego!