Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krem z płatków owsianych z dodatkiem pieczonej dyni i soczystej gruszki.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6748
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 170
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 420
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6748
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 170
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 420
Składniki
Kawałki surowej dyni układamy skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Gruszki obieramy odcinamy końcówki i usuwamy pestki. Upieczoną dynię obieramy ze skóry.
Do wysokiego naczynia dodajemy miąższ upieczonej dyni, gruszki, masło orzechowe, płatki owsiane, przyprawy i przegotowaną wodę. Blendujemy na krem.
Krem przelewamy do talerza i dekorujemy orzechami włoskimi, suszoną żurawiną i pestkami dyni. Smacznego!