Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny krem z płatków owsianych z dodatkiem pieczonej dyni i soczystej gruszki.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17621
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17621
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Składniki
Kawałki surowej dyni układamy skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Gruszki obieramy odcinamy końcówki i usuwamy pestki. Upieczoną dynię obieramy ze skóry.
Do wysokiego naczynia dodajemy miąższ upieczonej dyni, gruszki, masło orzechowe, płatki owsiane, przyprawy i przegotowaną wodę. Blendujemy na krem.
Krem przelewamy do talerza i dekorujemy orzechami włoskimi, suszoną żurawiną i pestkami dyni. Smacznego!