Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jogurtu, banana, figi i płatków owsianych. Smakuje na śniadanie i na deser. W przepisie podane są proporcje dla jednej osoby.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 635
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1576
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 635
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1576
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Składniki
Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, często mieszając. Płatki są gotowe, gdy w ich smaku nie wyczuwa się mąki. Gotowe płatki przełożyć na talerz w celu szybkiego wystudzenia ich.
Banana rozgnieść, połączyć z jogurtem i gałką muszkatołową.
Na dno pucharka nałożyć połowę przygotowanego jogurtu i posypać przestudzonymi płatkami owsianymi.
Na warstwę płatków nałożyć drugą część jogurtu.
Figę pokroić na kawałki. Ułożyć na wierzchu i gotowe!