Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jogurtu, banana, figi i płatków owsianych. Smakuje na śniadanie i na deser. W przepisie podane są proporcje dla jednej osoby.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 472
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, często mieszając. Płatki są gotowe, gdy w ich smaku nie wyczuwa się mąki. Gotowe płatki przełożyć na talerz w celu szybkiego wystudzenia ich.
Banana rozgnieść, połączyć z jogurtem i gałką muszkatołową.
Na dno pucharka nałożyć połowę przygotowanego jogurtu i posypać przestudzonymi płatkami owsianymi.
Na warstwę płatków nałożyć drugą część jogurtu.
Figę pokroić na kawałki. Ułożyć na wierzchu i gotowe!