Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jogurtu, banana, figi i płatków owsianych. Smakuje na śniadanie i na deser. W przepisie podane są proporcje dla jednej osoby.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, często mieszając. Płatki są gotowe, gdy w ich smaku nie wyczuwa się mąki. Gotowe płatki przełożyć na talerz w celu szybkiego wystudzenia ich.
Banana rozgnieść, połączyć z jogurtem i gałką muszkatołową.
Na dno pucharka nałożyć połowę przygotowanego jogurtu i posypać przestudzonymi płatkami owsianymi.
Na warstwę płatków nałożyć drugą część jogurtu.
Figę pokroić na kawałki. Ułożyć na wierzchu i gotowe!