Do góry

Śniadania Przepis na:

Jogurt z owocami i nutą gałki muszkatołowej

Jogurt z owocami i nutą gałki muszkatołowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 245

Dodano:

Odsłon: 1653

Połączenie jogurtu, banana, figi i płatków owsianych. Smakuje na śniadanie i na deser. W przepisie podane są proporcje dla jednej osoby.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, często mieszając. Płatki są gotowe, gdy w ich smaku nie wyczuwa się mąki. Gotowe płatki przełożyć na talerz w celu szybkiego wystudzenia ich.

  2. Banana rozgnieść, połączyć z jogurtem i gałką muszkatołową.

  3. Na dno pucharka nałożyć połowę przygotowanego jogurtu i posypać przestudzonymi płatkami owsianymi.

  4. Na warstwę płatków nałożyć drugą część jogurtu.

  5. Figę pokroić na kawałki. Ułożyć na wierzchu i gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń