Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam ta wędlinę na kanapkach, sklepowe są tłuste i prawie nie zawierają mięsa, wiec postanowiłam zrobić to po swojemu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9860
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9860
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Luzuję kaczkę całkowicie z kości, odcinam odstające nóżki i skrzydełka. Mięso z filetów delikatnie obijam młotkiem do schabowych i posypuje przyprawami i żelatyną. Następnie skórę z przyczepionymi do niej filetami z piersi zszywam w woreczek pasujący rozmiarem do posiadanego szynkowaru. Z serduszek i wątróbek zmielonych lub siekanych robię nadzienie, dodaje sparzoną i namoczoną żurawinę, doprawiam solą pieprzem i majerankiem i pozostałą żelatyną. Farsz wkładam do woreczka ze skóry i zaszywam. Faszerowaną kaczkę wkładam do woreczka do szynkowaru i do szynkowaru. Szynkowar zostawiam na noc w lodówce.
Następnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem, potem umieszczam szynkowar w wodzie o temperaturze maksymalnie 85 stopni, poziom wody powinien być wyższy niż mięso znajdujące się wewnątrz szynkowaru. Całość gotuje około 3 godzin, wystudzam na zewnątrz i znowu chowam do lodówki na noc. Żeby wyjąc mięso można polać szynkowar wrzątkiem. Może jest trochę czekania, ale w sumie niewiele się przy tym pracuje a efekt jest wyśmienity. Śmacznego