Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka z jabłkami
Przygotuj sos. Wymieszaj sos sojowy, miód, musztardę w proszku, paprykę, kurkumę, pieprz czarny, czosnek, sok z cytryny. Tuszę kaczki natrzeć solą, wnętrze i od zewnątrz natłuścić sosem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 14 godzin do marynowania. Jabłka pokrój w drobną kostkę lub plasterki i nadziewaj kaczkę.
Zszyj brzuch nitką lub zabezpiecz ją drewnianymi spinkami. Owinąć folią skrzydła i nogi kaczki.
Umieść kaczkę w worku do pieczenia. Zawiąż końce rękawów. Wykonaj 2 nakłucia w rękawie. Przełóż kaczkę na blachę do pieczenia. Kaczkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny. Wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw do pieczenia, zdjąć folię ze skrzydeł i nóg i wstawić do piekarnika na 30 minut. Następnie przykryj kaczkę folią i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotową kaczkę włóż do naczynia, usuń drewniane szpachle, podawaj z dowolnym dodatkiem.
Przepis dnia
Gęsina na Świętego Marcina stała się już u nas tradycją :) Polecam soczystą,...
Odsłon: 54730
Przepis dnia
Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia". Świetna propozycja na ciepłe danie, ró...
Odsłon: 29260
Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.
Odsłon: 784
Składniki
Przygotuj sos. Wymieszaj sos sojowy, miód, musztardę w proszku, paprykę, kurkumę, pieprz czarny, czosnek, sok z cytryny. Tuszę kaczki natrzeć solą, wnętrze i od zewnątrz natłuścić sosem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 14 godzin do marynowania. Jabłka pokrój w drobną kostkę lub plasterki i nadziewaj kaczkę. Zszyj brzuch nitką lub zabezpiecz ją drewnianymi spinkami. Owinąć folią skrzydła i nogi kaczki. Umieść kaczkę w worku do pieczenia. Zawiąż końce rękawów. Wykonaj 2 nakłucia w rękawie. Przełóż kaczkę na blachę do pieczenia. Kaczkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny. Wyjąć z piekarnika, rozciąć rękaw do pieczenia, zdjąć folię ze skrzydeł i nóg i wstawić do piekarnika na 30 minut. Następnie przykryj kaczkę folią i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotową kaczkę włóż do naczynia, usuń drewniane szpachle, podawaj z dowolnym dodatkiem.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Śniadania
Placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi
Śniadania
Jajecznica na parze
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Dzisiaj przepis na rwany chlebek czosnkowo - ziołowy. Nie ma to jak pachnący,...
Odsłon: 58
Placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 80