Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące domowe kajzerki cóż może być lepszego :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3770
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3770
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Składniki
Mąkę przesiać do miski, połączyłączyć z solą i cukrem. Drożdże wkruszyć do miseczki rozmieszać dolewając lekko letnią wodę wlać do mąki. Dodać też jajko i olej. Wyrobić ciasto. I odstawić na 1.5-2 godz.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę oprószoną mąką, lekko zagnieść Następnie podzielić na 10 mniej więcej równych części. Każdą uformować w kulę podwijając brzegi pod spód a wierzchy oprószyć mąkę. Bułeczki ułożyć luźno na blasze - wyłożonej papierem, ale można posypać lekko mąką. Przykryć ściereczką i zostawić na jakieś 20-30 minut żeby się napuszyły.
Naciąć na 5 tzw. Wiatraczek Piec w piekarniku nagrzanym do 230' grzanie góra/dół bez termoobiegu przez 15-18 minut Po upieczeniu wystudzić na kratce.