Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu placuszki niezbyt słodkie. Nie wyglądają pięknie, ale dobrze smakują :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35771
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6078
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35771
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6078
        
        
                Składniki
Mąkę miksujemy z jogurtem, miodem, kakao, jajkiem i sodą. Do masy dodajemy pokrojone na kawałki jabłko (ja skroiłam ze skórką) oraz rodzynki. Mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron, po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu Ja do smażenia używam oleju kokosowego, ale może być dowolny olej nadający się do smażenia. .