Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy omlet na słodko, idealny na śniadanie na diecie
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, do żółtek dodaj mąkę, erytrytol, kakao i mleko, dokładnie zmiksuj.
Do żółtek dodaj pianę z białek i wolno wymieszaj trzepaczką.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła lub oliwy, ewentualnie smaż na patelni nie przywierającej bez tłuszczu. Smaż omlet po około 3 minuty z każdej strony.
Gotowy omlet posmaruj jogurtem naturalnym, dodaj łyżeczkę dżemu i zagnij.