Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy omlet na słodko, idealny na śniadanie na diecie
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 220
Polecam.
Odsłon: 1116
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 220
Polecam.
Odsłon: 1116
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, do żółtek dodaj mąkę, erytrytol, kakao i mleko, dokładnie zmiksuj.
Do żółtek dodaj pianę z białek i wolno wymieszaj trzepaczką.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła lub oliwy, ewentualnie smaż na patelni nie przywierającej bez tłuszczu. Smaż omlet po około 3 minuty z każdej strony.
Gotowy omlet posmaruj jogurtem naturalnym, dodaj łyżeczkę dżemu i zagnij.