Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na świeżym powietrzu.
wykałaczki
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 147
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 147
Składniki
Z kromek chleba okrawa się przypieczone boki. Można je wysuszyć i potem zetrzeć na bułkę tartą. Najłatwiej smarować warstwami całe kromki a potem można wbić wykałaczki je przekroić na cztery części. 1 warstwa- tapenada 2 warstwa-pesto i liście szpinaku/ rukola czernieje. 3 warstwa- pesto i plastry mozzarelli 4 plastry wołowiny lub wędzonej na zimno ryby
Pesto domowe lepiej smakuje. Tapenadę zrobiłam sama.
Smacznego :)