Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na świeżym powietrzu.
wykałaczki
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Z kromek chleba okrawa się przypieczone boki. Można je wysuszyć i potem zetrzeć na bułkę tartą. Najłatwiej smarować warstwami całe kromki a potem można wbić wykałaczki je przekroić na cztery części. 1 warstwa- tapenada 2 warstwa-pesto i liście szpinaku/ rukola czernieje. 3 warstwa- pesto i plastry mozzarelli 4 plastry wołowiny lub wędzonej na zimno ryby
Pesto domowe lepiej smakuje. Tapenadę zrobiłam sama.
Smacznego :)