Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na świeżym powietrzu.
wykałaczki
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Składniki
Z kromek chleba okrawa się przypieczone boki. Można je wysuszyć i potem zetrzeć na bułkę tartą. Najłatwiej smarować warstwami całe kromki a potem można wbić wykałaczki je przekroić na cztery części. 1 warstwa- tapenada 2 warstwa-pesto i liście szpinaku/ rukola czernieje. 3 warstwa- pesto i plastry mozzarelli 4 plastry wołowiny lub wędzonej na zimno ryby
Pesto domowe lepiej smakuje. Tapenadę zrobiłam sama.
Smacznego :)