Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne śniadanie złożone z jajek sadzonych na boczku ze świeżą grahamką oraz zieloną sałatą w towarzystwie świeżych warzyw.
 
        foremki na jajka sadzone, nóż, patelnia,
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6000
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1820
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6000
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1820
 
         
         
                Składniki
Boczek wędzony pokroić na plastry, każdy plaster dociąć do wielkości foremki. Następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Na tej samej patelni ułożyć foremkę, włożyć kawałek podsmażonego boczku i wbić jajka, do motylka wbić jedno jajko, a do kwiatka wbić dwa jajka. Każde jajko posolić i popieprzyć oraz obsypać posiekaną cebulką zieloną, smażyć do ścięcia jajek. Bułki grahamki przekroić na połówki, posmarować masłem, na każdej ułożyć opłukane, osuszone listki sałaty i nałożyć jajka z boczkiem. Podawać w towarzystwie świeżych warzyw.
Przygotowanie jajek na kanapkę.