Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczno-śledziowa podana na świeżej wece/bułce wrocławskiej to doskonały pomysł na smaczne śniadanie lub kolację. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, należy jednak pamiętać, by kilka godzin wcześniej namoczyć śledzie w mleku.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 201
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22446
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 227
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 201
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22446
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 227
Składniki
Filety śledziowe przekładamy do rondelka i zalewamy je mlekiem. Odkładamy na 2-3 godziny do wymoczenia.
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę drobno siekamy.
Śledzie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze części.
W misce umieszczamy śledzie, cebulę oraz jajka. Dodajemy majonez. Doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu. Mieszamy.
Bułkę kroimy na około 1,5-2 cm kromki. Smarujemy pastą jajeczno-śledziową.
Szczypiorek drobno kroimy. Posypujemy po kanapkach.