Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczno-śledziowa podana na świeżej wece/bułce wrocławskiej to doskonały pomysł na smaczne śniadanie lub kolację. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, należy jednak pamiętać, by kilka godzin wcześniej namoczyć śledzie w mleku.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457848
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2298
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 599
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457848
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2298
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 599
Składniki
Filety śledziowe przekładamy do rondelka i zalewamy je mlekiem. Odkładamy na 2-3 godziny do wymoczenia.
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę drobno siekamy.
Śledzie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze części.
W misce umieszczamy śledzie, cebulę oraz jajka. Dodajemy majonez. Doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu. Mieszamy.
Bułkę kroimy na około 1,5-2 cm kromki. Smarujemy pastą jajeczno-śledziową.
Szczypiorek drobno kroimy. Posypujemy po kanapkach.