Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczno-śledziowa podana na świeżej wece/bułce wrocławskiej to doskonały pomysł na smaczne śniadanie lub kolację. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, należy jednak pamiętać, by kilka godzin wcześniej namoczyć śledzie w mleku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3132
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2233
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3132
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2233
Składniki
Filety śledziowe przekładamy do rondelka i zalewamy je mlekiem. Odkładamy na 2-3 godziny do wymoczenia.
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę drobno siekamy.
Śledzie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze części.
W misce umieszczamy śledzie, cebulę oraz jajka. Dodajemy majonez. Doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu. Mieszamy.
Bułkę kroimy na około 1,5-2 cm kromki. Smarujemy pastą jajeczno-śledziową.
Szczypiorek drobno kroimy. Posypujemy po kanapkach.