Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O guacamole na pewno każdy z Was słyszał. Dziś chciałbym wam zaprezentować wersję wzbogaconą o brokuły. Zaprezentowana pasta idealnie pasuje do kanapek, naleśników i makaronu. Dzięki obecności zdrowych tłuszczy i witamin idealnie wpisuje się w jadłospis osób na diecie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Odsączoną z zalewy ciecierzycę płuczemy na sitku. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Polewamy oliwą i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 20-25 minut w 180 stopniach.
Brokuły, obrane awokado i przeciśnięty przez praskę czosnek dusimy widelcem na pastę. Dodajemy odrobinę oliwy, sól oraz sok z cytryny.
Przygotowane smarowidło nakładamy na chleb razowy. Na wierzch wykładamy porcję kiełków i pieczonej ciecierzycy. Smacznego!