Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O guacamole na pewno każdy z Was słyszał. Dziś chciałbym wam zaprezentować wersję wzbogaconą o brokuły. Zaprezentowana pasta idealnie pasuje do kanapek, naleśników i makaronu. Dzięki obecności zdrowych tłuszczy i witamin idealnie wpisuje się w jadłospis osób na diecie.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 414
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 32
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 62
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 414
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 32
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 62
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Składniki
Odsączoną z zalewy ciecierzycę płuczemy na sitku. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Polewamy oliwą i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 20-25 minut w 180 stopniach.
Brokuły, obrane awokado i przeciśnięty przez praskę czosnek dusimy widelcem na pastę. Dodajemy odrobinę oliwy, sól oraz sok z cytryny.
Przygotowane smarowidło nakładamy na chleb razowy. Na wierzch wykładamy porcję kiełków i pieczonej ciecierzycy. Smacznego!