Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O guacamole na pewno każdy z Was słyszał. Dziś chciałbym wam zaprezentować wersję wzbogaconą o brokuły. Zaprezentowana pasta idealnie pasuje do kanapek, naleśników i makaronu. Dzięki obecności zdrowych tłuszczy i witamin idealnie wpisuje się w jadłospis osób na diecie.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2287
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2287
Składniki
Odsączoną z zalewy ciecierzycę płuczemy na sitku. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Polewamy oliwą i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 20-25 minut w 180 stopniach.
Brokuły, obrane awokado i przeciśnięty przez praskę czosnek dusimy widelcem na pastę. Dodajemy odrobinę oliwy, sól oraz sok z cytryny.
Przygotowane smarowidło nakładamy na chleb razowy. Na wierzch wykładamy porcję kiełków i pieczonej ciecierzycy. Smacznego!